Wat doet een burn-out met zelfvertrouwen?
26 april 2022 

Wat doet een burn-out met zelfvertrouwen?

Lange werkdagen kunnen een negatieve invloed hebben op uw geestelijke gezondheid. Lange werktijden en stress kunnen leiden tot een burn-out. Dit is een aandoening die optreedt wanneer iemand zichzelf emotioneel en mentaal uitput. 

Het hangt samen met een gebrek aan zelfzorg en het gevoel dat je geen tijd voor jezelf hebt. Lange werkdagen kunnen een negatieve invloed hebben op je geestelijke gezondheid. Lange werktijden en stress kunnen leiden tot een burn-out. 

Dit is een aandoening die optreedt wanneer iemand zichzelf emotioneel en mentaal uitput. Het hangt samen met een gebrek aan zelfzorg en het gevoel dat je geen tijd voor jezelf hebt. Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan een burn-out. 

Veel werknemers die overwerkt zijn, hebben geen tijd om hun batterijen op te laden. Ze hebben geen tijd om tijd door te brengen met mensen die niet op kantoor zijn of met mensen die hen schuldig laten voelen omdat ze vrij nemen. Hier zijn enkele veel voorkomende oorzaken van burn-out waar je nu misschien mee te maken hebt.

Je werkt lange uren

Lange werktijden kunnen een tol eisen op je geestelijke gezondheid. Volgens de Anxiety and Depression Association of America hebben mensen die zich onder druk gezet voelen om lange uren te werken, meer kans op depressie en angst. 

Als u meer dan 50 uur per week werkt, kunt u te maken krijgen met een burn-out. Overweeg een pauze in te lassen, minder uren te gaan werken of op zoek te gaan naar een andere baan.

Je hebt onrealistische verwachtingen van je werk en je werkomgeving.

Uw werkomgeving is maar zo bevorderlijk voor uw succes als u zelf toestaat. Met andere woorden, uw succes of falen in een specifieke werksetting hangt grotendeels af van uw houding ertegenover. 

Je moet goede dingen verwachten van je werkomgeving en de dingen accepteren zoals ze zijn.

U weet niet hoe u werk en privé kunt combineren.

De meeste mensen hebben een probleem met de balans tussen werk en privéleven. Sommige mensen beseffen niet eens dat ze een probleem hebben. Werk moet je prioriteit zijn, maar je moet ook tijd hebben voor familie, vrienden, hobby's, ontspanning, enz. 

De balans tussen werk en privé is belangrijk voor je mentale gezondheid en je geluk als persoon.

Je voelt je geïsoleerd en afgesloten van anderen.

Vaak voelen mensen met een burn-out zich ver verwijderd van anderen, zelfs van hun goede vrienden en familieleden. Dit gevoel van isolement komt doordat je je zo veel op je werk concentreert en te weinig op je eigen interesses en hobby's.

Conclusie.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je last hebt van lange werkdagen en stress op je werk. - Neem een pauze. Je hoeft niet te werken tijdens een pauze. 

  • Plan wat tijd voor jezelf in. Plan elke dag wat tijd voor jezelf in wanneer je nergens anders hoeft te zijn. 
  • Breng tijd door met mensen die je een goed gevoel geven, geen schuldgevoel. 
  • Zoek contact met een vriend of familielid voor wat emotionele steun. 
  • Zoek contact met een therapeut of vriend die je kan helpen met zelfzorg. 

Lange werktijden kunnen een negatieve invloed hebben op je geestelijke gezondheid. Lange werktijden en stress kunnen leiden tot een burn-out. Dit is een aandoening die optreedt wanneer iemand zichzelf emotioneel en mentaal uitput. Het heeft te maken met een gebrek aan zelfzorg en het gevoel dat je geen tijd voor jezelf hebt. 

Er zijn een aantal factoren die tot burn-out kunnen bijdragen. Veel werknemers die overwerkt zijn, hebben geen tijd om hun batterijen op te laden. Ze hebben geen tijd om met mensen om te gaan die niet op kantoor zijn of met mensen die hen schuldig laten voelen omdat ze vrij nemen. Hier zijn enkele veel voorkomende oorzaken van burn-out waar je nu misschien mee te maken hebt.

Reactie plaatsen