Waarom loslaten om zelfvertrouwen vraagt?
04 oktober 2021 

Waarom loslaten om zelfvertrouwen vraagt?

In ieder mensenleven is het een komen en gaan. Soms moet je dingen loslaten. Omdat je niet verder kunt, het je beklemd en geen goed gevoel geeft of door omstandigheden die je overkomen. Vaak doet het toch wat met je. Van verdriet tot opluchting.

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je moet loslaten en om welke reden. Als je niet verder komt en iets houd je tegen is loslaten een goede keuze. Als je uiteindelijk weer wat verder wilt komen natuurlijk. Vaak is dit dan ook het geval. Waarbij het over echt van alles kan gaan. Van een relatie tot werk of een woonhuis. Maar hoewel dit pijnlijk is kan het je ook opluchting en een vrij gevoel geven. Niet onbelangrijk! Want uiteindelijk wil je echt verder!

Je hebt voor het loslaten dus echt wel wat zelfvertrouwen nodig. Om je op het loslaten voor te bereiden bijvoorbeeld. Maar zeker ook om de stap daadwerkelijk te gaan maken als het zover is. Die stap moet je niet onderschatten en het zal dan ook heel veel met je doen!

Loslaten om verder te komen.

De meeste mensen moeten leren loslaten. Als dit niet wordt gedaan komt deze groep mensen namelijk niet verder. Van een relatie loslaten tot een plek om te wonen uit je hoofd zetten. Wat je ook moet loslaten om verder te komen, het zal iets met je doen.

Wanneer het om een relatie gaat zul je verdriet hebben. Zelfs als de liefde helemaal weg is en je in een cirkel blijft draaien. Want je bent het avontuur met elkaar aangegaan om de reden dat je ontzettend veel van elkaar houd. Dat gooi je liever niet weg. Maar als het niet meer werkt is er geen andere optie. Dan moet je keuzes maken die vaak verdrietig zijn en je beide moeite mee hebt.

Gaat het echt om een woning of iets anders zonder emotie? Dan is het loslaten vaak een stuk gemakkelijker en neem je de beslissing een stuk rationeler. Maar ook dit kan het nodige teweeg brengen.

Loslaten door omstandigheden.

Een ziekte, schulden of vriendschappen. Soms moet je ze loslaten door wat gebeurt en je in geen geval invloed op hebt. Vaak zware momenten uit het leven die je nooit meer zal vergeten. Want je neemt als het ware ook afscheid van iets dat je lief is. Zonder dat je hierin een keuze hebt.

Loslaten door omstandigheden vraagt dus echt wel om wat meer aandacht en nazorg vanwege het verdriet, de pijn en het gemis. Daar kun je zelf een weg in vinden om mee om te gaan. Maar vaak lukt je dit niet alleen en heb je iemand nodig.

Als je moet loslaten door omstandigheden is het dus heel goed om erover te praten. Het te hebben over gevoelens die je hebt of een gedachten die in je rondspookt. Vaak heb je ook te maken met piekeren, stress en zorgen.

Omdat het oplossen tijd nodig heeft is het goed om in je eigen tempo weer verder te gaan maar zeker ook wat er aan de hand is onder ogen te zien. Verdriet, pijn en al je andere emoties zijn dan ook nodig om door het proces te gaan en heel normaal.

Wat doet loslaten met je?

Het loslaten doet heel veel met een mens. Natuurlijk een beetje afhankelijk van wat er aan de hand is en de reden achter het loslaten. Bij alles dat met loslaten te maken heeft is het goed om rationeel te blijven. Dit kan alleen door alles helemaal helder te krijgen.

Om je een beeld te geven van wat loslaten met je kan doen heb ik hieronder een kleine opsomming gemaakt over wat loslaten doet:

  • Loslaten kan bijzonder veel pijn en verdriet veroorzaken.
  • Loslaten kan je opluchting en het gevoel van vrijheid geven.
  • Loslaten kan je ruimte geven om het leven weer op te pakken.
  • Loslaten kan zorgen dat je echt afscheid moet nemen.

Voor iedereen zijn emoties, gevoelens en gedachten bij loslaten anders. Maar het komt overal waar je maar kijkt voor. Het is in veel gevallen ook belangrijk dat je dingen echt kunt loslaten. Van de kleinste dingen in het leven tot life changing gebeurtenissen.

Loslaten betekent overigens niet vergeten, daarover natuurlijk geen discussie! Het heeft echt te maken met leegte in zowel negatieve als positieve zin.

Hoe kun je iets echt loslaten?

Voor het loslaten van momenten, gebeurtenissen, vriendschappen of dierbaren zijn geen handleidingen. Iedereen moet er op een eigen unieke manier doorheen. Waarbij de een troost vindt in echt rouwen en de ander door in beweging te blijven.

Ik kan je dan ook niet vertellen hoe je dingen kunt of moet loslaten. Wel kan ik je een gouden tip geven; laat het je overkomen zoals het gebeurt. Er is echter wel een groot verschil tussen de redenen. Maar laat de emotie die erbij hoort toe. Dat is belangrijk.

Waarom is loslaten zo lastig?

Van nature willen de meeste mensen houden wat er is. Daardoor wordt de realiteit van het leven veelal vergeten. Jammer! Want loslaten is hierdoor meer een vaardigheid dan een emotie. Daardoor is er veel last van stalken en andere vergaande maatregelen van mensen die denken dat iets bezit is geworden.

Het loslaten is dus lastig omdat het niet natuurlijk voelt. Je moet uit je comfortzone en het valt op binnen de omgeving. Daar kun je weinig of niets aan doen. Je moet het ook niet willen veranderen maar toelaten!

Daarnaast is loslaten lastig omdat er sprake van liefde, houden van of gemis is. Focus je daar echt even op en laat het de tijd nemen die er nodig is. Loslaten, verdriet, pijn en aan de andere kant de ruimte die je krijgt zijn verwarrend en moeilijk. Laat het je dus gewoon overkomen, voel het aan en geef dat gevoel vorm op je eigen manier. Want dat is de kracht van loslaten. Dat het toelaten ervan je ruimte geeft.

Ben jij klaar voor dé cursus zelfvertrouwen?

Klaar voor een methode die wel werkt? Waar je wel meer zelfvertrouwen door krijgt! Kies dan voor de online cursus zelfvertrouwen! Met meer dan 15.000 cursisten en 97% tevredenheid is het dé cursus zelfvertrouwen van dit moment!

Zonder zelfvertrouwen zul je...

  • Nooit dingen doen die jij zelf belangrijk vindt...
  • Andere mensen volgen en niet je eigen mening...
  • Voelen dat je geluk en succes echt verdient...
  • Vechten tegen jezelf, in plaats van jezelf te waarderen...
  • Nooit innerlijke onrust ervaren...

Krijg 70% Korting op de cursus zelfvertrouwen


Reactie plaatsen